Gigondas Vieilles Vignes, Tardieu-Laurent, 2018
אזור גידול: ג'יגונדס, דרום עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 80% גרנאש, 10% סירה, 10% מורבדר
תהליך יצור: הענבים נבצרו מכרמים שנטועים על אדמות חלוקים, הגרנאש מכרמים בגיל ממוצע שנע בין 70 ל-100 שנה, הסירה והמורבד מכרמים בגיל ממוצע של 40 שנה. היין התיישן במשך שנה בחביות משומשות ולאחר מכן 12 חודשיים נוספים במכלי עץ גדולים.
על היין: רעננות, הרמוני, עגלגל, עדין.
JR17 RP92
Maison Tardieu Laurent
טרדיו-לורן הוא אחד מהשמות החמים באזור עמק הרון. התשוקה ליין ולטרואר וכן החיבור לאנשים הם רק חלק מהסיבות לפופולריות של יינותיו בקרב מבקרי וחובבי יין בעולם כולו.
היקב החל את דרכו בשנת 1994 בכפר לורמרין שבלב פרובנס סביב שותפות בין חברים, דומיניק לורן ומישל טארדיו.
הראשון עבד שנים רבות כקונדיטור והאחרון התעניין ביין עוד משחר נעוריו ונחשב לאחד מהייננים והנגוסיאנטים החשובים והבולטים באזורי בורגון ועמק הרון.
כיום מובילה את היקב משפחת טארדיו בגפה, לרשותה עומדים הטובים שבכרמי עמק הרון והוא מנהל הסכמים ארוכי טווח עם למעלה משמונים מגדלים באזור:
2/3 מהכרמים ממוקמים באזור העמק והיתר בבורגון. באזור השאטונוף דו-פאפ לטארדיו הסכמים עם 10מהמגדלים החשובים של האזור ובקונדוריו חלקות ויונייה מהבוגרות באזור,
שגילן הממוצע נע בין 70 ל-100 שנה. טארדיו אינו מתבייש להצהיר שהוא משתמש בעץ חדש ובטכניקות ייננות מודרניות.
לדעתו חשוב להבין את רזי השימוש בעץ ולא לשלול אותו על הסף. את רוב זמנו הוא מקדיש לבחירת חלקות הכרם הטובות ביותר.
בנוסף לכך הוא גם אחד מהדומיינים הראשונים באזור הרון שהחל ליישם שיטות גידול אורגניות וביו דינמיות בכרמיו.