Louis Jadot Château des Jacques Morgon, Beaujolais
אזור גידול: הכפר מורגון, קרו בוז׳ולה, דרום בורגון. כפר זה הוא השני בגודלו מבין 10 הכפרים המרכיבים את הקרו בוז׳ולה ובו מייצר יינות עשירים מאוד הנחשבים לבעלי פוטנציאל יישון חסר תקדים. נהוג לחלק את כרמי הכפר לשש קבוצות המובחנות בטרואר המאפיין אותן, אולם המאפיין המשותף להן הוא אדמות מאווררות יחסית (בעיקר צפחות מפוררות) וכרמים הנוטים להבשלות אחידות. כפי הנראה, מאפיינים אלו של הטרואר בכפר זה משפיעים על טעמי היינות (דובדבן ושזיף בשל) ומזכירים סגנון פינו נוארי בורגוני קלאסי.
זן ענבים: גאמה נואר
תהליך ייצור: בציר ידני סלקטיבי, לאחר תסיסה איטית מועבר היין להתיישנות בחביות עץ אלון מסורתיות משומשות (228 ליטר) במשך 10 חודשים.
על היין: דובדבנים שחורים ואדומים עסיסיים, תבלין, גוף בינוני-מלא, סיומת ארוכה ועשירה.
RP91
Louis Jadot Château des Jacques Morgon, Beaujolais
אזור גידול: הכפר מורגון, קרו בוז׳ולה, דרום בורגון. כפר זה הוא השני בגודלו מבין 10 הכפרים המרכיבים את הקרו בוז׳ולה ובו מייצר יינות עשירים מאוד הנחשבים לבעלי פוטנציאל יישון חסר תקדים. נהוג לחלק את כרמי הכפר לשש קבוצות המובחנות בטרואר המאפיין אותן, אולם המאפיין המשותף להן הוא אדמות מאווררות יחסית (בעיקר צפחות מפוררות) וכרמים הנוטים להבשלות אחידות. כפי הנראה, מאפיינים אלו של הטרואר בכפר זה משפיעים על טעמי היינות (דובדבן ושזיף בשל) ומזכירים סגנון פינו נוארי בורגוני קלאסי.
זן ענבים: גאמה נואר
תהליך ייצור: בציר ידני סלקטיבי, לאחר תסיסה איטית מועבר היין להתיישנות בחביות עץ אלון מסורתיות משומשות (228 ליטר) במשך 10 חודשים.
על היין: דובדבנים שחורים ואדומים עסיסיים, תבלין, גוף בינוני-מלא, סיומת ארוכה ועשירה.
RP91
בשנת 1859 יסד לואי הנרי דניס ז'אדו את היקב. עד מהרה צבר ז'אדו מוניטין כיצרן יין מן השורה הראשונה והמשיך להשקיע בכרמי האזור. בשנת 1996 רכש היקב את Château des Jacques אשר נמצא בבוז'ולה, יקב אשר בבעלותו כרמים איכותיים ברחבי הכפרים המובילים באזור. הפילוסופיה של היקב משקפת את הפילוסופיה של כל אזור בורגון, על פיה יש לטפח את הטרואר של כל כפר וכרם על ידי יצירת זהות בין הענבים ליין.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים