למרות הקשר ההדוק לאורך הדורות בין Chateau Haut Brion ו La mission Haut Brion רק בשנת 1983 הם אוחדו תחת בעלות אחת. הדרך של השאטו החלה בשנת 1540 כאשר Louis de Roustain מכר שטח אדמה בשם Arrejedhuys לנגוסיאנט Arnaut de Lestonnac. ארנאו זיהה את הפוטנציאל באדמות האזור ונטע כרמים. הוא נשא לאישה את Marie de Pontac אחותו של Jean de Pontac בעלי שאטו Haut Brion. בשנת 1650 בעלי השאטו Olive de Lestonnac העביר את הבעלות למסדר המקומי והנזירים המשיכו לטפח את הכרמים. כשר החלו לייצר יין שמו היה . La Mission Haut-Brion שלא כמו יינות שאטו Pape Clement אותם נהגו הנזירים לשמור לטקסים דתיים בלבד את יינות La Mission Haut Brion הם יעדו לשתייה ומכרו אותם בשוקים של בורדו. לאחר המהפכה הצרפתית המדינה הפקיעה את השאטו מידי הכנסייה ולאחר מספר חילופי בבעלות רכשה משפחת Chiapella שמקורה בניו אורלינס והייתה בין היתר בעליה של Cos d’Estournel את השאטו בשנת 1821. לאחר תקופה נוספת של חוסר יציבות רכש את השאטו Frédéric Otto Woltner מידידו Victor Cousteau שהיה בעלי Château La Tour Haut-Brion החל משנת 1883. ההסכם בין שני החברים אפשר לוולטנר זכות ראשונים על האחוזה של משפחת קוסטו ולאחר פרישתו של זה בשנת 1916 השאטו עבר לידי וולטנר. קוסטו נותר לגור בשאטו ובשנת 1933 אלמנתו ירשה את השאטו ממשפחת וולטנר ו- Château La Tour Haut-Brion הפך ליין השני של La Mission Haut Brion. בשנת 1926 וולטנר כבר הכניס לשימוש את מיכלי הנירוסטה שהקלו על השליטה בטמפרטורות. בנו של וולטנר המשיך את דרכו של אביו וכן למד יינות באוניברסיטה בבורדו. עד למותו בשנת 1974 הוא הקדיש את חייו לקידום השאטו. בשנת 1983 רכש את השאטו Clarence Dillon בעליו של Haut Brion. תחת ניהולם של Jean-Bernard Delmas ובנו Jean-Philippe Delmas זוכה השאטו להערכה בלתי רגילה. שטח הכרם עומד על כ-200 דונם הנטועים 48% קברנה סוביניון 45% מרלו וכן 7% קברנה פראנק. היין מתיישן כ-22 חודשים בחביות עץ אלון חדשות.