צ'אנסלור - The Chancellor
ויסקי סקוטי, בשל אופיו קשה העורף, לא תמיד יתאים למיזוג בקוקטיילים. יש יוצאים מן הכלל, ואחד מהם הוא הקוקטייל צ'אנסלור. לאורך כל המאות כשרצו לרכך וויסקי הוסיפו לו קרח וקצת מים או סודה. הצ'אנסלור הוא קוקטייל קלאסי ונעים, קוקטייל היסטורי, בן דודם של הסקוטי רוב רוי והאמריקני מנהטן, אך בגרסה קצת שונה.
ההיסטוריה של צ'אנסלור לוטה בערפל, קשה למצוא סימוכין להיווצרו, והוא נשאר מסתורי כל השנים. סברה עלומה אומרת כי ייתכן שנולד באחד מחדרי האוכל בקולג' סקוטי, שבו נהגו לכנות את נשיא האוניברסיטה צ'אנסלור.
מה צריכים (לכוס קוקטייל אחת)
40 מ"ל וויסקי אראן 1020 מ"ל
פורט טאוני (יין פורט צעיר)
10 מ"ל ורמוט פרלינו לבן יבש
זילוף אנגוסטורה ביטרס (רצוי אורנג' ביטר)
סליל קליפת לימון לקישוט
מה עושים
ממלאים את הכוס בקרח.
מערבבים את כל המרכיבים בכפית בשייקר עם קרח.
מוציאים את הקרח מהכוס ומסננים לתוכה את הקוקטייל.
מקשטים בסליל קליפת הלימון.