דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

בוז'ולה

חגיגת יין

אזור בעל חוקים נוקשים ויינות ססגוניים. עולם כמעט נפרד בתוך עולם היין.

אזור בוז'ולה במזרח צרפת, דרומית לבורגון וצפונית לעמק הרון, אחד האזורים המרתקים בצרפת.
אזור בוז'ולה נטוע מעל 200,000 דונם כרמים הפזורים במספר רמות של אפלסיונים ומורכב ממעל 3,000 הרכבי קרקעות.

זן הגאמה נחשב למלך האזור, ורוב היינות יוצרו מזן זה. 99% מתפוקת הבוז'ולה הינה יינות אדומים. 
האזור ידוע בעיקר בשל היינות הצעירים, ללא יישון אשר מהווים את פתיחת חגיגות הבציר כל שנה ביום חמישי השלישי של נובמבר.
אך באזור זה מייצר גם יינות בוז'ולה וילאג' וקרו בוז'ולה נהדרים! יינות אלו עוברים יישון בחביות מסוגים שונים, יינות מורכבים ומתוחכמים.

באזור מייצרים יינות כבר מתקופת הרומאים ולאורך הדורות ייצרו יינות אשר שמשו את הבורגנות של העיר ליון הקרובה והם סחרו ביינות אלו בפאריס.
אך הפריחה הממשית הייתה במהלך המאה ה-17 הודות לקרבה של האזור לנהרות ה- Rhone וכן ה Saone ודרכים מרכזיות אשר הקלו על הסחר.

מלבד אפלסיון בוז'ולה הכללי ישנם 38 כפרים אשר מכרמיהם ניתן לייצרBeaujolais Village  וכן 12 כפרים המוגדרים Cru Beaujolais אשר מכרמיהם מיוצרים היינות האיכותיים ביותר באזור נרחב זה.
יינות אלו זוכים להערכה רבה וכיום יקבים רבים מאזור הקוט ד'אור משקיעים ומפתחים יקבים באזור הבוז'ולה.
פיתוח האזור והבאתו לתודעה הבינלאומית הינו במידה רבה הודות לפעילותו של ג'ורג' דובף לאורך השנים. באזור בוז'ולה מייצרים מעט יינות לבנים, בחלק הצפוני ביותר של האפלסיון, קרוב לאזור המקון מייצרים יינות שרדונה אלגנטיים ומהנים.

מבין עשרת האפלסיונים המסווגים, תשעה קרויים על שם הישוב סביבו הם נטועים, עם זאת דווקא המפורסם והחשוב ביותר מבחינת מוניטין, מולאן אה ואן, קרוי תחת שם תחנת קמח ישנה ונמצא בין שנס לפלרי.

בוז'ולה מפורסם בתהליך הייצור הנקרא השריה קרבונית, אך זהו אינו תהליך אחד ומרבית יינות הקרו עוברים ייצור באשכולות שלמים בתהליך תסיסה ספונטאני.

השריה קרבונית קלאסית – תהליך בו מוכנסים למיכל התסיסה אשכולות שלמים ללא פציעה או מחיצה, המיכל נמצא סגור ומוזרם לתוכו מעט CO2,
אשר מצד אחד אינו מאפשר לחמצן להכנס ומן העב השני מתחיל תהליך תסיסה בתוך הגרגר הנקרא אינטרסלולאר פרמנטיישן, ובעצם מביא למצב בו הגרגר תוסס בתוך עצמו והצבע עובר מן הזג אל הציפה.

השריה חצי קרבונית / תסיסה קרבונית – תהליך בו האשכולות מוכנסים למיכל ונמחצים קלות כך שבתחתית המיכל מצטבר תירוש שמתחיל תסיסה ספונטאנית וממנו נוצר לחץ CO2
אשר מוביל לתסיסה בתוך הגרגר של האשכולות העליונים ולאט לאט הם נטמעים זה בזה עד סחיטה.

לרכישת יינות בוז'ולה >>>

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים