Analytics
דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

  משלוחים חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

דומיין סטפן אוגייר - Domaine Stephane Oiger

01/06/18 00:00
דומיין סטפן אוגייר - Domaine Stephane Oiger

דומיין אוגייר הוקם בשנת 1980 על ידי אבי המשפחה, מישל. עד לנקודה זו בזמן נמכר היבול ו/או היין המשפחתי ליצרנים הגדולים והחשובים של עמק הרון, גיגל ושפוטייה.

לאחר שנים רבות במהלכן למד מישל את הכרמים לפי תורת אבותיו החליט לרתום למלאכה גם את בנו, סטפן, שבשנת 1997 סיים את לימודי היינות שלו באוניברסיטה של בון והשתלב בעבודה בכרמים ובמרתף. בשנת 2003 הועברו לידיו, באופן רשמי, המושכות לניהול היקב. הבן מצהיר כי את ההשראה לייצור יינותיו הוא שואב מהיינות הגדולים של בורגון, לדעתו ישנם קווי דמיון בין הטרואר בקוט דה נואי לבין זה המוכר לו מנוף ילדותו באמפואי. נוסף על כך הוא גורס שבקוט רוטי יש מקום לקבוע קלסיפיקציה דומה לזו שקיימת בבורגון: וילאז', גראנד קרו ופרמייה קרו.

בבעלות הדומיין 160 דונם כרמים, 80 מהם בקוט רוטי, 12 בקונדוריו (בציר ראשון בשנת 2007) והיתר באזורי IGP, בהם נטועים סירה, ויונייה, גרנאש ומורבדר. במרתף כל חלקה מותססת בנפרד והבלנד הסופי מתיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ מסורתיות בין 20% ל-100% מהן חדשות. החל משנת 2014 נקבע משכן חדש ליקב באזור אמפואי

יינות הדומיין מהווים תמורה נפלאה למחיר, המבנה שלהם אופייני ליינות הקוט רוטי: אלגנטיים, בעלי מבנה טאניני רך ופוטנציאל יישון ארוך טווח אך כל זאת לצד תחכום וייחודיות חסרת תקדים. צמד היינות הגדולים של אוגיה הם: Lancement מחלקות באזור הקוט בלונד ו- La Belle Hélène מחלקות באזוק קוט ברון.

 

 

Domaine Michel & Stephane Ogier 'Le Temps est Venu' Cote du Rhone, 2015
אזור גידול: קוט דו רון וילאז', עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 90% גרנאש, 10% סירה ומורבד
תהליך יצור: הענבים נבצרו מכרמים הנטועים על אדמת חצץ, גיר וחמר כחול באזור השאטונף דו-פאפ וג'יגונדס, שגילם הממוצע בין 20 ל-30 שנה. היין תסס והתיישן עשרה חודשים במכלי בטון בעלי בקרת טמפרטורה.
על היין: ארומה של פרי שחור וסיגליות, גוף בינוני, עשיר ורענן.

ניקוד: RP91, JR16.5

 

Domaine Michel & Stephane Ogier Condrieu, 'La Combe de Malleval', 2016

אזור גידול: קונדוריו, צפון עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% ויונייה
תהליך יצור: הענבים נבצרו מחלקת La Combe de Mallecal  המתאפיינת באדמת גרניט וגיל הממוצע של גפניה עומד על 25 שנה. היין תסס על שמריו בחביות עץ אלון מסורתיות (500 ליטר) במשך עשרה חודשים.
על היין: ארומה מבושמת, עושר, בשרנות, סיומת מענגת.

ניקוד: RP91, JR17

 

Domaine Michel & Stephane Ogier, Côte-Rôtie Reserve, 2013

אזור גידול: קוט-רוטי, צפון עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% סירה
תהליך יצור: הענבים נבצרו מחלקות שגילן הממוצע 40 שנה הן נטועות על אדמת צפחה וגרניט  באזורי הקוט בון והקוט ברון. היין תסס במכלי נירוסטה לאחר מכן התיישן בחביות עץ אלון מסורתיות 20% חדשות.
על היין: ארומה שופעת פרי ופרחונית,  רמז לתבלין, סירה נגיש וקלסי.

ניקוד: RP92+, JR17.5+

 

Domaine Michel & Stephane Ogier, Syrah d'ogier Collines Rhodaniennes IGP, 2016

אזור גידול: צפון עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% סירה
תהליך יצור: הענבים נבצרו מחלקות כרם צעירות ברחבי צפון עמק הרון. היין תסס והתיישן עשרה חודשים במכלי בטון בעלי בקרת טמפרטורה.

על היין: ארומה של פרי שחור וסיגליות, גוף בינוני, עשיר ורענן.

 

 

Domaine Michel & Stephane Ogier, Saint-Joseph Le Passage, 2015

אזור גידול: סנט ג'וזף, עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% סירה
תהליך יצור: הענבים נבצרו מכרמים הנטועים על אדמת גרניט מפורקת באזור סנט ג'וזף, היין תסס במכלי נירוסטה והתיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון מסורתיות משומשות.
על היין: ביטוי נפלא לפירות שחורים, תבלינים, מרקם רך וקטיפתי

ניקוד: RP90-92, JR17

 

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים