Analytics
דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

  משלוחים חינם ברכישה מעל 300 ₪

Paolo Scavino

17/08/17 00:00
Paolo Scavino

בשנת 1921 בקסטליונה פלטו שבאזור הברולו מקים לורנצו, בן למשפחה שהחקלאות זרמה בעורקיה יקב משפחתי בשם Paolo Scavino.

בנו פאולו החל לעבוד ביקב בשנת 1951 כשמלאו לו עשר שנים בלבד, הוא גדל להיות יינן מוכשר, חרוץ, מסור ומלא תשוקה אותה הוא שאב בעיקר מנוף ילדותו. מאז ולמשך שישים שנה לורנצו שם לו למטרה לחשוף את הפוטנציל ואת הטראור המיוחד לכל חלקה וחלקה שנמצאת בבעלות היקב. ההשראה לעבודה המשפחתית נשאבת מהאהבה הגדולה ליין ומהקשר החזק לאזור ברולו ביתם.

 

בנו של פאולו, אנריקו קיבל את שרביט הייננות לאחר מות אביו, חרף בקיאותו הרבה במסורת שהשאיר לו אביו הוא מחליט להשאירה מאחור ולנקוט קו יינני חדש ביינותיו. אנריקו היה ליינן הראשון בקומונה של קסטליונה פלטו שהכניס בקרת טמפרטורה למכלי הנירוסטה, הוציא משימוש את חביות עץ האלון הסלבוניות המסורתיות ששימשו ליישון ובמקום הכניס את השימוש בחביות עץ האלון הבורדולזיות. צעדים אלה ונוספים נחשבו לרדיקליים והחשיבו את פאולו ליינן מודרני. בשנת 1998 הוא מחליט להחזיר את החביות המסורתיות מתוך רצון לאזן את הטעמים ביינותיו, הוא נוקט שיטה לפיה יינות הברולו שלו עוברים יישון של שנה בחבית עץ אלון צרפתי בריק ושנה נוספת בחבית עץ אלון סלבוני מסורתי 3000 ליטר.

בבעלות סקבינו 24 הקטר כרמים הנטועים בכפרים החשובים באזור ברולו : Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Serralunga d’Alba, Verduno and Roddi ומהם מיוצרים כ-150 אלף בקבוקים מדי שנה. משפחת סקבינו מבדילה את עצמה מיתר היקבים באזור בטיפול הקפדני בכרמים ובתשוקה לטראור.

 

 

Barbera d’Alba DOC, Paolo Scavino, 2016
אזור גידול: אלבה, פימונטה
זן ענבים: 100% ברברה
תהליך ייצור: היין תסס והתיישן במכלי נירוסטה לשימור הפרופיל הזני והרעננות.
על היין: ארומה אקספרסיבית של פריחה לצד אלגנטיות, מרקם קטיפתי, הרמוניה וחמיצות נפלאה.

 

Barolo DOCG, Paolo Scavino, 2013
אזור גידול: 7 חלקות כרם שונות באזור ברולו, נבדלות בסוג האדמה ובחשיפה לשמש.
זן ענבים: 100% נביולו
תהליך ייצור: הענבים נבצרו מהחלקות השונות במהלך חודש אוקטובר, הם הגיעו ליקב ולאחר מיון קפדני הועברה כל חלקה וחלקה בנפרד לתסיסה במיכל נירוסטה. התסיסה המאלולאקטית התקיימה בחבית עץ אלון צרפתי בריק במשך שנה בסיומה הועבר היין ליישון של שנה נוספת בעץ אלון מסורתי לאחריו נעשה הבלנד הסופי של החלקות. לאחר הביקבוק נשמר היין ביקב משך עשרה חודשים טרם שוחרר אל השווקים.

על היין: ארומה אקספרטיבית של פריחה לצד אלגנטיות, מרקם קטיפתי, הרמוניה וחמיצות נפלאה.

ניקוד: 93 רוברט פרקר

להצעות מחיר והזמנות: מרסלו 0505700730

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bric del Fiasc Barolo DOCG, Paolo Scavino, 2013
אזור גידול: כרם Fiasc בקסטליונה פלטו מורכב מחלקות שננטעו בשנים -1938, 1979, 1984 על אדמות גיר ומאובנים. יינות Fiasc הינם ביטוי לטרואר המורכב ביותר באזור, הם מבטאים בשלות נעימה וייחודית.
זן ענבים: 100% נביולו
תהליך ייצור: ענבי הנביולו נבצרו במחצית הראשונה של חודש אוקטובר, הם עברו תסיסה אלכוהולית במכלי נירוסטה עם בקרת טמפרטורה ותסיסה מאלולאקטית ויישון בעץ אלון צרפתי למשך 12 חודשים. לאחר מכך הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון מסורתיות לעוד 12 חודשים בסופם בוקבק ונשמר במרתף היקב בין 12-6 חודשים טרם שוחרר אל השווקים.
על היין: הושק לראשונה בשנת 1978, יין הדגל של היקב ואחד היינות הגדולים של פיאמונטה.

ניקוד 2013: 95 רוברט פרקר

 

Bricco Ambrogio Barolo DOCG, Paolo Scavino, 2013
אזור גידול: כרם הנטוע באזור Roddy שבברולו, מתאפיין באדמות גיר ומאובנים. בשנת 2001 עמד סקבינו על הפוטנציל הטמון בחלקת כרם זו ומאז מיוצרים ממנה יינות נביולו המתאפיינים בארומטיות רבה.
זן ענבים: 100% נביולו
תהליך ייצור: ענבי הנביולו נבצרו בימים הראשונים של חודש אוקטובר, הם עברו תסיסה אלכוהולית במכלי נירוסטה עם בקרת טמפרטורה. לאחר מכן מועבר היין לתסיסה מאלולאקטית וליישון בחביות עץ אלון צרפתיות בריק למשך 12 חודשים. בסופם מועבר ליישון נוסף בחביות עץ אלון מסורתיות למשך 12, לאחר הביקבוק מאוחסן היין במרתף היקב כשנה לפני שחרור לשווקים.

על היין: הושק לראשונה בשנת 2002, מגלה בוקה אלגנטי, שילוב של פרי שחור ואדום עם רמז לתבלינים, מורכבות לצד הרמוניות וחומציות נעימה.

ניקוד 2013: 94 רוברט פרקר

 

 

Carobric Barolo DOCG, Paolo Scavino, 2013
אזור גידול: שילוב של 3 כרמים שנמצאים בבעלות המשפחה: Rocca di Castiglione, Fiasco, Kannubi

הממוקמים בחלק העליון של העיירה קסטליונה פלטו, נבדלים בסוגי האדמה, זאת במטרה להעשיר ולגוון את הטעם הסופי של היין.
זן ענבים: 100% נביולו
תהליך ייצור: הענבים נבצרו ידנית במחצית הראשונה של חודש אוקטובר, לאחר תסיסה במכלי נירוסטה עם בקרת טמפרטורה הועבר היין לתסיסה מאלולאקטית וליישון בחביות עץ אלון צרפתי בריק למשך כשנה בסיומה הועבר היין לישון נוסף של שנה בחביות עץ אלון מסורתיות. לאחר הביקבוק נשמר היה במשך שנה במרתף היקב טרם שוחרר אל השווקים.

על היין: הושק לראשונה בשנת 1996, מרוכז, עוצמתי, מבנה טאני נפלא לצד טוהר.

ניקוד: 95 רוברט פרקר

 

 

 

Rocche dell’annunziata Barolo DOCG , Paolo Scavino, 2011
אזור גידול: כרם בכפר לה מורה שבברולו. Rocche dell’annunziata
על אדמות גיר וחול קשה, נטיעות כרם מבשנת 1942.

זן ענבים: 100% נביולו
תהליך ייצור: הענבים נבצרו בתחילת אוקטובר, לאחר תסיסה אלכוהולית שמתבצעת במכלי נירוסטה עם בקרת טמפרטורה מועבר היין לתסיסה מאלולאקטית וליישון בחביות עץ צרפתי מסוג בריק למשך שנה בסוף התקופה מועבר היין לתקופת יישון זהה בחבית עץ אלון סלבוני מסורתי 3000 ליטר. לאחר הבקובק נשמר היין  כשנה במרתף היקב  טרם שחרורו אל השווקים.
על היין: חלקת כרם זו נחשבת למלכה של יינות סקבינו, גפנים בוגרות, איזון ומורכבות הם רק חלק מהתכונות של יין נפלא זה!

ניקוד: 96 רוברט פרקר 

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים